בעולם המערבי ומלא השפע שבו אנחנו חיים, אין אדם שלא מכיר את קטגוריית האוכל האסייתי שמכילה בתוכה - איך לא - סושי! סושי עם האצה בחוץ, סושי עם האצה בפנים, סושי ללא אצה בכלל, אורז צבעוני, דגים נאים, דגים מטוגנים – המבחר פשוט עצום. אבל האם ידעתם מה המקור האמיתי של מאכל שמשלב בתוכו אורז מיוחד ודגים? בואו לגלות כמה דברים שלא חשבתם שתדעו על סושי!
1. קצת היסטוריה: סושי מלכתחילה היה המצאה יפנית להארכת חיי דגים. האורז עזר לשמור על הדג טרי ובטוח לאכילה לאורך תקופה ארוכה (כמו שאתם מכניסים את האייפון שנרטב לאורז, כנראה שהיפנים עלו על השיטה קצת לפנינו). אורז בשילוב דג נא בימינו מוכר לנו כסושי ניגירי!
2. גלובליזציה: כאשר יפנים החלו להגר בתחילת המאה ה-20 למדינות אחרות והגיעו לארצות הברית, חברינו אוהבי הפאסט פוד לקחו את ההמצאה היפנית ושידרגו אותה! תאמינו או לא, אבל רול סושי אינסייד אאוט עם סלמון מטוגן, אבוקדו ובטטה בציפוי טמפטורה עם רוטב ספייסי מיונז, זו המצאה אמריקאית ולא יפנית.
3. רטבים או לא להיות: הרטבים המקוריים שנועדו לאכילה עם סושי הם סויה ו-ווסאבי. עם זאת, הווסאבי שאנחנו אוכלים בישראל, לרוב מכינים מאבקת חזרת ולא מווסאבי אמיתי (שהוא חריף מאוד!). טיפ המערכת: ערבבו טיפת ווסאבי בתוך הסויה שלכם, תודו לנו אחר כך.
4. בריאות: מרגישים רגשות אשמה על אכילת אוכל שלא הכנתם בבית? לא הפעם! באצת הנורי שבה משתמשים בסושי, תוכלו למצוא רמות גבוהות של חלבון, ויטמינים ומינרלים. לא סתם אצות הן חלק משמעותי מהדיאטה האסייתית.
5. שיאי גינס: רול הסושי הארוך ביותר שנוצר אי פעם נמדד באורך של יותר מ-2,800 מטר והוא נוצר ביפן בשנת 2016. לקח לצוות של 400 שפים מספר שעות להרכיב את רול הסושי המאסיבי, שהכיל מעל טון של אורז ופירות ים.
לסיכום, כל הדיבורים האלה עשו אותי רעבה... מזל שיש את סושי רולנרול. רוצים להזמין גם משלוח מהיר? לחצו כאן. (משלוחים לתל אביב, רמת גן, כפר סבא והסביבה).
עקבו אחרינו באינסטגרם כדי להשאר מעודכנים בכתבות נוספות כאן.
Comments